Britta Flinkfeldt socialdemokratiskt kommunalråd i Arjeplog
Britta Flinkfeldt socialdemokratiskt kommunalråd i Arjeplog. Foto: Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio

S i minoritetsstyre i Arjeplog

"Breda lösningar och goda kompromisser"
1:42 min

Nu är det klart att det blir Socialdemokraterna som ensamma kommer sitta i kommunstyret de kommande fyra åren i Arjeplog - men i minoritet. Och Britta Flinkfeldt Jansson omvaldes till kommunalråd.

Men med enbart åtta mandat för socialdemokraterna mot de andra partiernas tolv för vänstern, center och folkpartiet tillsammans så kommer det krävas ett tätt samarbete med de andra partierna, förklarar Britta Flinkfeld Jansson (S), omvalt kommunalråd.

– Vi har inte rott ihop några fasta lösningar i fullmäktige under den här mandatperioden. Utan det kommer att bli ett styre som kommer att bygga på breda lösningar och goda kompromisser.

Och vad tänker du om det? Vilka förutsättningar har ni att jobba tillsammans med andra partier?

– Jag tror att det som förenar oss är viljan att med den lilla plånboken göra det bästa.

På måndagen följde ledamöterna i fullmäktige sina partilinjer och socialdemokraten Britta Flinkfeldt valdes alltså till kommunalråd. Hon fick åtta röster, vänsterns Albert Lestander sju och centerns Lena Nilsson fem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".