Northland Baskets Josefin Vesterberg mot Udominate Basket, 2012-02-08, Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
Northland Baskets Josefine Westerberg mot Udominate Basket. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Seriefinal i basketligan: ”Kommer bli en tuff och grisig match”

Nina Baresso inför seriefinalen mellan Northland och Udominate
2:35 min

I kväll drabbar Luleålaget Northland och Udominate från Umeå samman för första gången den här säsongen. Lagen som ännu inte förlorat någon match i basketligan.

Åtta raka segrar har det blivit för de regerande mästarna Northland Basket och Umeålaget Udominate.

Radiosportens basketexpert Nina Baresso har med sitt lag Akropol spelat mot dom båda lagen och hon vill lägga favoritskapet på utmanarna från Västerbotten.

– Udominate spelade en snabbare basket, attackerade tuffare mot korgen och har ett längdmässigt övertag.

Baresso tror inte på något skönspel i kväll.

– Det kommer bli en tuff och grisig match med mycket känslor. Där båda lagen vill sätta sig i respekt och visa att dom är bäst i Sverige.

Udominate som också spelar i Euro cup har satsat hårt till denna säsong och värvat landslagsspelare från Italien, Litauen och Serbien.

Northland har värvat en kanadensisk guard som var med i VM och en bosnisk landslagsspelare. På nyförvärvssidan märks också Martina Stålvant och Josefine Westerberg.

Umeålaget har ett större lag som kommer att ta mycket plats i tre sekunders området.  Luleålaget har en starkare bak plan med spel skickliga guarder.

I Sportextra i P4 i kväll får vi veta vilket lag som förlänger sin segersvit och vilket lag som åker på säsongens första förlust i damligan i basket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".