Fredrik Tiger sitter i sin nya fyrhjulsdrivna tävlingsbil
Fredrik Tiger sitter i sin nya fyrhjulsdrivna tävlingsbil. Foto: Jon Hedström/Sveriges Radio

Kalix Motorklubb hoppas på storpublik tack vare Rally X

Tiger: Hoppas att stora namn lockar nya, unga förare
1:27 min

Rally X-serien kommer för första gången köras i Norrbotten i sommar. Det är Kalix Motorklubb som den 18 juli är värd för rallycrosstävlingen.

Kalix Motorklubbs egen stjärna Fredrik Tiger hoppas på upp till 10 000 personer i publiken och ett ökat intresse för motorsport. Nu är han redo att få tävla i landets högsta serie på hemmaplan.

– Jag tog steget upp i rallycrossens tungviktsklass i år och jag ser verkligen fram emot att få visa hemmapubliken vad jag går för, säger Tiger.

RallyX-serien hade premiär den gångna säsongen, och för promotorn STCC, som driver serien, har det varit ett läroår.

STCC äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC. Bolaget bildades 1996 och har sitt säte i Stockholm. I RallyX ingår Supercar- och Supercar Lites-klasserna.

Kalix Motorklubb bildades 1951, och klubben har sedan dess varit en drivande kraft i att utveckla motorsporten i norr. Den nuvarande anläggningen byggdes 1990 och har under åren utvecklats i stadig takt när det gäller läktarplatser och serviceanläggningar.

Rallycrossbanan bjuder också på en spektakulär velodromkurva, som med 20 graders lutning är unik inom rallycrossvärlden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".