Modo kollage med Brashear-tröja
Modojubel och kollage med Brashear-tröja. Foto: TT/SR
Ishockey

Sjätte raka förlusten

"Nära att vinna men ändå jävligt långt ifrån"
3:03 min

Fortsatt tungt för Luleå hockey efter att Modo tog en hyperviktig seger på hemmaplan.

Radiosportens Christer Jonasson valde matchens lirare:
Modo: Nichlas Torp
Luleå: Jan Sandström

Segern skrevs till 4-1 sedan backen Nichlas Torp visat vägen med två mål.

Säsongens största publik i Örnsköldsvik - 6 576 personer - gav Donald Brashear en våldsam ovation när han presenterades i Modos lineup.

Att förväntningarna var höga på den gamle NHL-slagskämpen var uppenbart.

Men det dröjde till 11.26¼ 7/8 i andra perioden innan Modos tränare Anders Forsberg gav honom ett byte- uppenbarligen för att markera mot Luleås retsticka Per Ledin.

Det blev lite knuffande, och i ett senare skede i bytet missade Brashear en tackling mot en annan Luleåspelare.

Sedan fick amerikanen inte spela mer, till publikens besvikelse. Många av dem hade säkerligen kommit för att se Brashear.

I stället fick de se en högst oväntad tvåmålsskytt i hemmalaget, backen Nichlas Torp. Inför lördagsmatchen hade Torp gjort ett mål i Mododressen - på 113 matcher.

Båda målen var dessutom väldigt snygga. 1-0 pricksköt Torp efter en kontring i första perioden och 2-1 - sedan Lucas Wallmark kvitterat - satte han på ett mycket vältajmat direktskott.

Adrian Kempe satte Modo i förarsätet genom att öka på till 3-1 i slutet av en spelmässigt dålig andra period.

Luleå hade mycket puck i sista perioden, men skapade väldigt lite mot ett Modoförsvar som var betydligt bättre än i de flesta matcher tidigare den här säsongen.

Simon Önerud avgjorde matchen för gott när Luleå vänt upp och helt glömt bort Modoforwarden som stod ensam framför mål - och plötsligt fick pucken. Önerud stod still och drog bort Daniel Larsson i Luleås kasse innan han lyfte in 4-1.

I och med segern lämnade Modo sistaplatsen i serien och är nu bara en poäng efter Luleå - som har rasat ihop fullständigt och nu inkasserade sjätte raka förlusten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".