Charlotte Kalla får veta att damernas stafettlag får utmärkelsen årets bragdguld. Foto: Christer Jonasson/SR
Charlotte Kalla får veta att damernas stafettlag får utmärkelsen årets bragdguld. Foto: Christer Jonasson/Sveriges Radio.
Bragdguldet

Charlotte Kalla: Vi gjorde det tillsammans

Charlotte Kalla om bragdguldet
1:25 min

Stafettlaget som tog OS-guld i längdskidor för damer, med Charlotte Kalla på sista sträckan, tilldelas Svenska Dagbladets Bragdguld 2014.

Håller du med? Nu kan du rösta på Jerringpriset!

Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla var kvartetten som med sitt sensationella OS-guld i skidstafetten över 4x5 kilometer fick bragdguldet på tisdagen. 

Charlotte Kalla stod för en magisk upphämtning på den sista sträckan i Sotji.

– Jag är jätteglad att vi fick det tillsammans, säger Charlotte Kalla i P4 Extra

– Jag är stolt över att få tillhöra den skara som fått bragdmedaljen. Jag har varit aktuell två gånger tidigare och suttit med hjärtat i halsgropen men nu var det tredje gången gillt, säger Kalla till Lasse Bengtsson. 

Damstafettlaget tilldelas bragdguldet med följande motivering från bragdnämnden: "För sensationellt olympiskt guld, vunnet genom laganda och starka individuella prestationer, krönt av en magisk spurt".

Tre av de fem senaste bragdmedaljerna har gått till längdskidåkare: 2010 stafettlaget herrar, 2013 Johan Olsson, längdskidor och 2014 stafettlaget damer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".