Leif Gramner i Kristdemokraterna i Pajala. Foto A
Leif Gramner (KD)

Partierna i startblocken för ny valrörelse

Centern hoppas på riksdagsmandat
1:16 min

Förberedelserna inför extravalet i mars då svenska folket än en gång ska gå till riksdagsval är i full gång och i Norrbotten rustar partierna inför den kommande valrörelsen.

Men Leif Gramner, distriktsordförande för Kristdemokraterna lämnar en liten öppning för att det kanske inte blir något extraval.

– Det är bara en avsiktsförklaring än så länge, men nog räknar vi med att sätta igång.

Leif Gramner säger också att det som både Alliansen och de rödgröna blocket måste göra är att hantera flyktingfrågorna.

– Sverigedemokraterna har lyckats få flyktingfrågan på dagordningen och på något sätt måste vi hantera flyktingfrågorna på ett sådant sätt som människor i samhället accepterar, säger Leif Gramner (KD).

Jeff Ahl distriksordförande för Sverigedemokraterna i Norrbotten säger att de varit förberedda på ett extraval sedan i oktober och att det för SD:s del kommer det att bli en del förändringar i valarbetet inför extravalet.

Majvor Sjölund distriksordförande för Centern säger att de får en andra chans och kommer att göra allt för att få ett riksdagsmandat från Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".