Hockeydomarna Sören Persson och Mikael Sjöqvist med Stefan "Skuggan" Nilsson infälld. Foton: Robert Granström och Stig Kenne/TT.
Hockeydomarna Sören Persson och Mikael Sjöqvist med Stefan "Skuggan" Nilsson infälld. Foton: Robert Granström och Stig Kenne/TT.

Efter segern – ”Skuggan” sågar domarna

Luleås tränare Stefan "Skuggan" Nilsson sågar domarna
1:23 min

Luleå Hockeys assisterande tränare Stefan "Skuggan" Nilsson var nöjd med det mesta efter 1-0-segern mot Frölunda. Men inte med domarna.

Luleå vann och bröt en sex matcher lång förlustsvit i SHL. Men på presskonferensen efteråt valde Luleås assisterande tränare Stefan "Skuggan" Nilsson, tidigare vass passningsspelare i klubben, att lyfta fram domarna Mikael Sjöqvist och Sören Persson.  

– Jag är riktigt oroad över domarnivån. Det är inte acceptabelt att missa så mycket som de gör, menar "Skuggan" efter matchen som innehöll flera meningsutbyten med domarduon. 

Hans kollega i Frölundabåset, tidigare Luleåtränaren Roger Rönnberg, var inte lika kritisk. 

– I dag tycker jag de håller en okej nivå på de spelförstörande momenten. Däremot har vi i tidigare matcher diskuterat de här med klubbor runt handskar, hakningar, fasthållningar och sådant som vi vill få bort. Men jag vill inte prata om domarinsatsen när vi förlorat, vi måste titta oss själva i spegeln, säger Rönnberg. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".