Dennis Kalla. Foto: Tomas Nilsén.
Dennis Kalla. Foto: Tomas Nilsén.
Veckans färsking vecka 50 2014

Dennis Kalla in på bara skinnet

Dennis Kalla från Kiruna upptäckte tidigt att poserna som han gjorde hemma i pojkrummet till musiken han lyssnade på, kunde flyttas upp på scenen. Nu är han Veckans färsking i P4 Norrbotten.

Dennis Kalla från Kiruna bestämde sig tidigt för att bli artist. Han upptäckte att poserna som han gjort hemma i pojkrummet, till musiken han lyssnade på, kunde flyttas upp på scenen.

Efterhand upptäckte han också låtskrivandet som ytterligare ett sätt att uttrycka sig genom musik. Det är också Dennis låtskrivande tillsammans med en önskan att chocka och underhålla som de senaste två åren tagit Dennis runt Ryssland, Tyskland, Finland och Sverige. Förut med bandet Walter Bob och sedan i höst som soloartist i eget namn.

Men det är inte bara Dennis Kallas låtskriveri och fantastiska nerv och påtagliga smärta i rösten som gjorde On my skin till vår låtval denna vecka. Även producenten, den 19-årige Tony Lindmark från Kiruna bör lyftas fram som en stark bidragande faktor till det tilltalande soundet på Dennis Kallas debutsingel. Både en ung artist och en ung lovande producent från Norrbotten att hålla ögonen på. 

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Relaterat

Mer om Veckans färsking

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".