Malte Strömwall i Växjös tröja. Foto: Mikael Fritzon/TT.
Malte Strömwall i Växjös tröja. Foto: Mikael Fritzon/TT.

Luleå Hockey värvar forward

Luleå Hockey har gjort klart med en ny forward. 

Det är Malte Strömwall, som de senaste två säsongerna spelat i SHL-kollegan Växjö, som skrivit på för Luleå till och med säsongen 2015/2016.

– Malte är en talangfull forward som är född och uppväxt i Luleå. En speedig spelare som både kan producera poäng och spela fysiskt. Vi känner att han i vår miljö kommer kunna ta ytterligare steg i sin utveckling och att han är en spännande spelare även för framtiden, säger Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström på klubbens hemsida.

Malte Strömwall är son till den tidigare Luleåstjärnan Johan Strömwall som har sin tröja upphissad i taket i Luleås hemmaarena. 

Kontraktet med hans tidigare klubb Växjö bröts nyligen och Strömwall kommer till ett Luleå som i veckan bröt sitt kontakt med kanadensiske centern Stephen Dixon och i går vände förlusttrenden på sex raka SHL-matcher när Frölunda besegrades.

Laget har också två spelare (Wallmark och Cehlarik) som förväntas missa sex matcher med Luleå över jul och nyår på grund av spel i JVM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".