1 av 8
Luleå-Brynäs. Foto: Alf Lindberg/Pressbilder
2 av 8
Luleå-Brynäs. Foto: Alf Lindberg/Pressbilder
3 av 8
Luleå-Brynäs. Foto: Alf Lindberg/Pressbilder
4 av 8
Luleå-Brynäs. Foto: Alf Lindberg/Pressbilder
5 av 8
6 av 8
7 av 8
Luleå-Brynäs. Foto: Alf Lindberg/Pressbilder
8 av 8
Luleå-Brynäs. Foto: Alf Lindberg/Pressbilder

Luleå Hockey besegrade Brynäs

Per Ledin: ”Vi behåller kylan”
2:07 min

Luleå fortsätter på vinnarspåret efter sin tunga förlustperiod och besegrade Brynäs med 3-2 på lördagen, lagets andra SHL-seger i rad. Men laget tappade en tvåmålsledning och var nära att slarva bort segern.

Hemmalaget satte högsta fart från första nedsläpp och skapade direkt flera heta chanser. Redan efter en knapp minut låg pucken i Brynäs kasse, placerad där med ett hårt dragskott av backen Christian Jaros.  Efter videogranskning underkändes dock målet på grund av spelare i målgården. 

Anstormning fortsatte och det blev Cam Abbott som gav Luleå ledningen efter tolv minuter. Chris Abbott hittade tvillingbrodern med ett crosspass från högerkanten, och Cam drämde till direkt. 

Andra målet Kanadensaren var het och i inledningen av andra perioden slog han till igen med ett skott efter en stolpretur som gav 2-0. 

Ett numerärt överläge gav Brynäs chansen några minuter senare, och Daniel Brodecki kunde reducera till 2-1. Bill Sweat låg bakom målet. Han såg att Luleå gick bort sig vid ett byte och skickade en suverän passning tvärs över isen till Oskar Lindholm som skarvade vidare till Brodecki. 

Trots målet stod sig matchbilden, men Brynäs lyckades ändå få ytterligare ett mål i slutet av perioden genom Sondre Olden.Norrmannen fick ett läge mellan tekningscirklarna och höll kallt inne med skottet tills han hittade en lucka. 

Brynäs började tredje perioden bäst och satte press på hemmalaget. Samtidigt blev spelet tuffare på isen med hårda tacklingar och smågruff.  Efter åtta minuter tog Luleå ledningen igen efter en tilltrasslad situation framför Brynäskassen genom tuffingen Per Ledin. Brynäs höjde nu tempot och tog över spelet i jakten på ny kvittering.

I slutet chansade Gävlelaget med sex utespelare men Luleå höll undan anstormningen med uppoffrande försvarsspel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".