Kvinna tankar bilen. Foto: Ingvar Karmhed /TT
Kvinna tankar bilen. Foto: Ingvar Karmhed /TT

Billigare än på länge att tanka

"Jag bryr mig inte så mycket om priset"
1:35 min

Fallande råoljepris sen i somras har bland annat lett till att bensinen blivit billigare. Idag kan man tanka bensin för mindre än 13 kronor litern.

På två bensinmackar som ligger intill varandra i centrala Luleå var det delade uppfattningar bland kunderna om prissänkningen, och om hur stor roll bensinpriset spelar.

--Ja, det har jag faktiskt märkt, säger Lisa Wallgren som kör ut post.

En annan bilist, Sture Lundgren, säger sig inte ha märkt av prissänkningen och bryr sig inte om priset så mycket heller. Han tankar där det är närmast och enklast.

Priset för 95-oktanig bensin skiljer sig 15 öre mellan de båda mackarna och Margareta Holmberg, som kämpar med bensinpumpen som krånglar, reflekterar över prisskillnaden.

--Egentligen bryr jag mig inte så mycket om priset, men det får ju inte vara för stor skillnad mellan priset på olika mackar, menar hon.

På den bemannande macken intill säger stationschefen Lars Lindberg att det inte är så många kunder som noterat, eller i alla fall kommenterat, priset:

--Priserna är ju alltid ett kärt ämne, men jag tycker vi hör mer kommentarer när det är högt än när det är lågt, säger Lars Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".