Möte ikväll om flyktingmottagande i Gunnarsbyn

"Klura på aktiviteter"
1:47 min

Det är inte bara i Haparanda, Porjus, Vuollerim och Övertorneå som flyktingmottagandet är en aktuell fråga. Ikväll har Råneå älvdals ekonomiska förening bjudit in till ett informationsmöte i Gunnarsbyn, som kan vara näst på tur att få ta emot asylsökande.

Jenny Engström är projektledare och verksamhetsledare för den intresseförening som nu försöker engagera hela bygden.

Hon säger att de ser både möjligheter och utmaningar för bydgen, invånarna, företagen och föreningarna. Inte minst när det handlar om att hitta aktiviteter och mötesplatser. Men det innebär också många rejäla utmaningar för Bodens kommun. Inte minst avståendet till centralorten Boden är ett hinder.

Vi kan också tillägga att man alltså inte vet om det kommer att komma några asylsökande till Gunnarsbyn och det beror på att det hus som byggs om till boende ännu inte är färdigt. Det stoppdatum som gäller för att huset ska stå klart för inflyttning är nu satt till 31 januari.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".