Artisten bakom veckans färsking i P4 Norrbotten är David Myhr.
Artisten bakom veckans färsking i P4 Norrbotten är David Myhr.
Veckans färsking vecka 51 2014

Filmmusik från David Myhr - men på svenska

Veckans färsking Vänta inte på mig innehåller något helt nytt som vi inte hört från David Myhr tidigare, nämligen en svensk text.

Vänta inte på mig är skriven tillsammans med filmmusikkompositören Jimmy Lagnefors är filmaktuell i årets stora juldagspremiär på bio Micke & Veronica.

Låten innehåller de ingredienser som kännetecknar David Myhr kompositioner. De starka influenserna från 60-talets Beatlessound, den fallande basgången, de snygga körerna och den slagkraftiga refrängen.

Med en svensk text blir David sound ännu mer påtagligt och sticker ut på ett positivt sätt inom genrén. Vi på P4 Norrbotten gillar pop på svenska, inte minst när texten innehåller raden ”Mitt hjärta slog som ett folkdanslag.”

David Myhr kommer från Piteå och i somras blev hans Record Collection en långkörare på P4 Norrbotten. Innan dess har vi också kunnat höra hans I love the feeling i P4 Norrbotten. En låt som även var signaturmelodi för tv-programmet Montazamis med vänner på TV3.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".