Sandbackaskolan Arvidsjaur
Sandbackaskolan i Arvidsjaur. Arkivfoto: Beatrice Karlsson/Sveriges Radio.
Arvidsjaur

Bombgruppen avbryter sökandet

Rektor: Informationsmöte i morgon
1:23 min

Polisens bombgrupp avbryter nu sökandet i Sandbackaskolan i Arvidsjaur. Ingen bomb har hittats och avspärrningarna tas bort. 

Det var vid 13-tiden i går som två telefonsamtal kom in till skolan med hot om att "spränga Sandbackaskolan". 

Polisen och rektorn tog då beslut om att utrymma skolan till närliggande sporthallen i Camp Gielas där också polis, ambulans och räddningstjänst samlades. Eleverna skickades sedan hem och polisens bombgrupp tillkallades från Stockholm. 

Polisen berättade att hotet togs på allvar och avspärrningarna utökades. Bombgruppen anlände till Arvidsjaur sent i går kväll och har under förmiddagen sökt igenom de tre skolbyggnaderna, men utan resultat. 

I morse anhölls en 18-årig man misstänkt för olaga hot och falskt larm. Han nekar till brott och förhör pågår. Senare anhölls ytterligare en 18-årig man för hotet, i Värnamo. Ärendet leds nu av åklagare. 

Skolverksamheten ligger nere men elever och personal tillåts nu återvända till byggnaderna för att eventuellt hämta sina saker. I morgon bitti kommer ett möte att hållas om händelsen. 

– Vi träffar eleverna i aulan klockan 8.20 i morgon, då kan vi berätta vad som hänt, säger rektorn Lars Hagnelius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".