Rektor Lars Hagnelius informerar eleverna i aulan på Sandbackaskolan. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
Rektor Lars Hagnelius informerar eleverna i aulan på Sandbackaskolan. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
Arvidsjaur

Eleverna tillbaka på Sandbackaskolan efter bombhotet

Elevrådsordföranden: Det känns ändå ganska lugnt
1:26 min

I dag var det återigen skoldag för eleverna vid Sandbackaskolan i Arvidsjaur som hållits stängd efter det bombhot som riktades mot skolan i måndags vid lunchtid. 

Anton Möller, ordförande vid elevrådet på skolan, var en av de som nu åter fick vända åter till skolan efter ett litet ofrivilligt studieuppehåll.

– Det känns ändå ganska lugnt eftersom de sökt igenom allt och inte hittat någonting. För mig känns det ganska tryggt, men det finns andra som inte känner så. Det har pratats väldigt mycket om det här, säger han. 

I går anhölls två 18-åriga män, den ene i Värnamo i Småland, misstänkta för att ha ringt in bomhoten. Sandbackaskolans tre byggnader fick utrymmas och ett stort område spärrades av under nästan ett dygn, däribland några bostadshus i närheten. Polisens bombgrupp, som tillkallades från Stockholm, hittade dock ingen bomb. 

I dag på morgonen hölls en kort information för eleverna i aulan. 

– Vi har informerat dem om vad som hänt och att det är två anhållna. När vi vet mer så ska vi informera eleverna om det, säger rektorn Lars Hagnelius. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".