Fredrik Bengtsson. Foto: Isabelle Eriksson/Sveriges Radio.
oto: Isabelle Eriksson/Sveriges Radio.

Nya jobb till Boden då Migrationsverket utökar

Presschefen: Självklart kommer det att nyanställas
1:02 min

Migrationsverket ska under de kommande två åren anställa upp till tusen nya medarbetare för att kunna hantera den stora flyktingströmmen till Sverige och en del av jobben kommer att hamna i Boden.

– Boden är ju en viktig ort för vår verksamhet, vi har ju många olika verksamheter där uppe så självklart kommer det att nyanställas där uppe, men jag vågar inte tala i siffror i nuläget, säger Fredrik Bengtsson, Migrationsverkets presschef. 

Migrationsverket har ett 40-tal kontor runt om i landet med sammanlagt cirka 5 000 anställda och nu ska personalstyrkan växa med upp till tusen personer under 2015 och 2016, beroende på utvecklingen i omvärlden.

– Tittar vi på antalet asylsökande de senaste tre åren så har de ökat från 29 000 till 80 000 i år, och sett i den dimensionen måste ju även antalet personer som jobbar med deras ärenden följa med, säger Fredrik Bengtsson.

Migrationsverket har fått pengar till nyanställningarna genom den budget som röstades igenom i riksdagen för några veckor sedan.

I dagsläget är går personalen på knä på många håll inom Migrationsverket.

– Vi har ett ansträngt läge utan tvekan, men vi har kontroll på läget och tycker att det fungerar bra utifrån de omständigheterna, säger Fredrik Bengtsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".