Manifestation mot utvisning

17 januari ordnas en manifestation för att nästan treåriga Maria Gevokiyan i Blåsmark utanför Piteå inte ska utvisas till Armenien med sin biologiska familj.

Arrangemanget ordnas av facebookgruppen "Låt Maria stanna i Sverige". Tanken är att folk ska mötas klockan 13 17 januari för att, som gruppen skriver på facebooksidan, "visa de styrande på Migrationsverket och Migrationsdomstolen att deras beslut strider mot FN:s Barnkonvention."

Manifestationen är tänkt att hållas i Piteå, Umeå, Gällivare och Östersund. Eventuellt kommer det också att hända något i Byske och Skellefteå samma tid.

Facebookgruppen menar att inget barn ska behöva ryckas upp från den enda trygghet de har och utelämnas för dem till en helt okänd framtid. Bakgrunden är att Maria Gevokiyans biologiska föräldrar, som hon aldrig har bott hos, är i dåligt psykiskt skick. Troligtvis skulle en utvisning innebära att Maria och hennes storebror som är fem år skulle placeras på barnhem.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".