Kjell Peder Johanson. Foto Henrik Lindvall.
Kjell Peder Johanson. Foto: Henrik Lindvall.
Radiominnet

Kjell-Peders röst i Karlavagnen gav henne lugn efter makens död

Karina Arktedius: Jag slappnade av totalt
6:26 min

Under Sveriges Radios jubileumsår uppmärksammas med radiominnen från lyssnarna. Karina Arktedius från Gällivare minns speciellt en sändning av Karlavagnen när hennes man nyligen gått bort.

Det är 90 år sedan Sveriges Radios första sändning. Jubileumsåret firar vi med att uppmärksamma de minnen som skapats genom åren. Det kan vara en nyhet, ett sportevenemang eller helt enkelt en röst som spelat en viktig roll i ens liv. 

Som Kjell-Peder Johansons i Karlavagnen, som betydde mycket för Karina Arktedius när hennes man gick bort för knappt tio år sedan: 

Kände mig vansinnigt ensam - första gången. Kjell-Peder pratade med en lyssnare - och samtalet och hans röst gjorde att jag blev lugn och glömde bort mig själv. Det var som en slags terapi och han fick mig så lugn. Jag är stark och har gått igenom mycket. Men jag är en känslig människa. Jag är fruktansvärt mörkrädd också. Alltid varit.

I ljudklippet hör du hennes berättelse och dessutom Kjell-Peder Johanson själv.

Vad är ditt starkaste radiominne? Skriv till p4norrbotten@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".