Vattenfall lovar färre strömavbrott på sikt

Vattenfall: Vi har haft typ 40 avbrott
1:48 min

I går kväll hölls ett välbesökt möte i Kitkiöjärvi om problemen med de många strömavbrotten. På plats fanns folk från Vattenfall och också landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) som mötte flera av de drabbade.

Vattenfall lovar nu bättring när det gäller de många strömavbrott som har varit ett gissel för många i Tornedalen, framför allt i de norra kommundelarna i Pajala.

På torsdagskvällen hölls alltså ett möte i Kitkiöjärvi och Vattenfall Eldistributions vd Annika Eriksson, som var med på mötet, säger att företaget kommer satsa mer på investeringar under de kommande sex åren, bland annat bygga nya ledningar och byta ut vissa komponenter i elnätet.

– Vi har haft typ 40 avbrott under förra året. Och ibland är det tolv timmar, ibland sex timmar och ibland bara några minuter. Men nu har vi skaffat ett elverk och vi har ett gasolkök, säger Ulla Isaksson från Vittangi som också säger att problemen pågått under flera år och att det därför knappast kan ha bara med vädret att göra.

Men deras förklaringar här nu, tror du att det blir bättre?

– Det låter ju som att det skulle bli bättre, men vi vet ju inte. Vi får väl se, säger Ulla Isaksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".