Josefine Löfgren och Sandra Widman i bandet Oh Jonathan. Foto: Annica Reinikainen.
Josefine Löfgren och Sandra Widman i bandet Oh Jonathan. Foto: Annica Reinikainen.
Veckans färsking vecka 3 2015

Oh Jonathan från Piteå till Glasgow

Amerikansk vokalmusik blandas med folklig tradition och gladpop när Piteåduon Oh Jonathan stämmer upp i årets första Veckans färsking i P4 Norrbotten. 

Det var inte allt för längesen hjärnorna bakom Oh Jonathan satt vid en tramporgel i Norrbottens inland och skrev sin första låt som nystartat band. Efter det har det gått fort med spelningar på länets festivaler och förbandsspelning till bandet Glasvegas när det spelade på hemmaplan i Glasgow i julas.

Bakom Oh Jonathan hittar vi Sandra Widman och Josefine Löfgren, bosatta i Piteå. Tillsammans skapar de på spretiga poplåtar som på något sätt ändå håller ihop, tack vare starka melodier  och stämsång som för tankarna till vokalmusikgrupper.

Även en stänk folklig musiktradition går att finna i Oh Jonathans musik. I recensioner har deras musik beskrivits som en blandning av First Aid Kits popkusiner och ”Pippi går på kafferep”.

Låten som vi valt till Veckans färsking Tala till mig är en av fyra låtar på bandets EP Holiday som släpptes i december. Vi på P4 Norrbotten fastnade för låtens stämningsfulla och vaggviseliknande arrangemang, Sandra och Josefines röster som snyggt vävs samman och en vacker text. Vi gillar musik på svenska!

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Relaterat

Mer om Veckans färsking

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".