Northland Baskets klubbmärke

Northland Basket värvar italiensk landslagsspelare

Northlands coach Jens Tillman: Tillför en extra dimension
2:18 min

Northland Basket har värvat en amerikanska som också har ett italienskt medborgarskap. 

Nyförvärvet heter Emily Correal och gjorde förra året nio landskamper för Italien. Hon är 25 år och 190 centimeter lång. 

Correal var den mest framträdande spelaren i sitt college-lag William and Mary Tribe. Sista säsongen svarade hon för 16 poäng och 8 returer per match.

Hon har därefter spelat två säsonger i högstaligan i Italien. Första året med nykomlingen San Martino blev en stor succé. Correal snittade 14 poäng och 9 returer per match. Siffror som gav henne en plats i allstar-matchen. Dessutom blev hon uttagen i det italienska landslaget.

Till denna säsong värvades hon till Cagliari där landslagsspelarna Frida Eldebrink och Louise Halvarsson tidigare spelat. I Cagliari blev det 13 matcher med ett snitt på 8 poäng och 6 returer per match. 

Under juluppehållet beslutade hon sig för att lämna Italien. Anledningen var att klubben inte kunde betala ut hennes lön.

På fredag är det meningen att nyförvärvet ska anlända till Luleå. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".