Avspärrningarna hävs – personalen får gå hem

"Har fått tillstånd av polisen att åka hem"
2:17 min

Den snabbanalys som polisen genomfört under kvällen har inte gett utslag för farliga substanser. Det innebär att de avspärrningar som funnits har släppts.

De innebär att samtliga anställda som suttit i karantän på tre olika arbetsplatser i Gällivare - förutom personalen vid postterminalen i Västerbotten - har fått tillstånd att lämna lokalerna. Det har handlat om kring 40-talet anställda i Topbostäders huvudkontorsbyggnad i Gällivare, men också anställda på Handelsbanken och även personal vid Aitikgruvan.

Den brottsutredande delen av ärendet fortsätter, enligt vad polisen skriver i ett pressmeddelande vid 20-tiden.

Polisen kommer nu att fortsätta utredningsarbetet för att ta reda på grunden till varför de här försändelserna skickades och vilken brottsrubricering som det hela handlar om.

Polisens uppgifter från tidigare på måndagskvällen att även Räddningstjänsten som fjärde arbetsplats i Gällivare skulle ha fått ett kuvert med vitt pulver, har återtagits som felaktig information. Det enligt Peder Jonsson, pressinformatör i Umeå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".