Med en smart mobiltelefon kan man snart få information om vad som händer i Bodens kommun.  Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
Smart mobiltelefon med smart mobilsajt - P4 Norrbottens nya följsamma hemsida. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Boden satsar på ny app

Bodens kommun håller på att ta fram en app till smarta mobiltelefoner som ska samla information och tjänster för bodensarna.

Tanken är att man genom den nya Boden-appen ska få information om det som händer i kommunen samt kunna felanmäla eller anmäla sig till olika saker (i dag finns olika appar för till exempel felanmälan men nu ska det tas ett samlat grepp).

Kommunen har haft detta på agendan de senaste två åren och nu testas en prototyp. Under våren 2015 tror informationschefen Nils Sundberg att medborgarna kommer att kunna använda den nya appen.

(I en motion till ungdomsfullmäktige i höstas efterfrågade två grundskoleelever en app för att bodensarna mer aktivt skulle kunna delta i det som händer i kommunen och vara med i undersökningar till exempel.

– Jag tycker det är kul att eleverna motionerade om detta även om jag tror att det kommer att dröja innan vi kan erbjuda undersökningar via en app, bland annat på grund av säkerhetsrutiner, säger Nils Sundberg, informationschef i Boden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".