OBS arkivbild! Bråk mellan lagen i derbyt mellan Luleå Hockey och Skellefteå. Arkivfoto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
OBS arkivbild! Bråk mellan lagen i derbyt mellan Luleå Hockey och Skellefteå. Arkivfoto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
Ishockey

Lika inför CHL-semifinalen som avgörs i Luleå om en vecka

"Det är bra förutsättningar inför nästa match"
1:50 min

Den första ronden av två i Champions hockey league-semifinalen mellan Skellefteå och Luleå slutade oavgjort, 2-2.

Matcherna mellan de båda lagen brukar alltid vara heta och fyllda av känslor och kvällens match var inget undantag.

Fyra gånger har Skellefteå och Luleå stött på varann i SHL så här långt under säsongen, serieledande Skellefteå har vunnit tre av dessa matcher, senast i torsdags med 4-2 på hemmais.

Båda lagen var rejält omstuvade sedan dess. Luleå saknade fem av sina nyförvärv som inte är registrerade för spel i Champions Hockey League med klubben. Av samma orsak kom Skellefteå till spel utan sin succévärvning Janne Pesonen som gjort fyra mål på sina tre första matcher i SHL. Å andra sidan hade Västerbottenslaget fått tillbaka sina två JVM-spelare Sebastian Aho och Axel Holmström.

Luleå började bäst med sitt första mål för säsongen gav forwarden Lars Bryggman sitt Luleå ledningen med 1-0 redan efter dryga minuten.

Skellefteå kvitterade till 1-1 efter 14.14 i den andra perioden. Det var backen Anton Lindholm som lyfte iväg ett handledsskott in i trafiken framför Luleåmålet. En skymd Joel Lassinantti i Luleås mål såg inte pucken och semifinalen var utjämnad även målmässigt.

Spelmässigt var det en helt jämn match mellan två lag som helt tydligt tar spelet om CHL-titeln på största allvar.

Skellefteå tog ledningen med 2-1 när Patrik Zackrisson sköt ett skott som via Luleåbacken Jan Sandström letade sig i mål. Skellefteå såg ut att kunna hålla undan men med en man mer på isen kunde Luleås Kristian Näkyvä smälla in kvitteringen till 2-2 efter 18.56 i slutperioden.

Till skillnad från i SHL-spelet kan matcher i CHL sluta oavgjorda eftersom att rond två ska avgöras nästa tisdag avgörs rond två. Då mäts lagen igen när semifinalen ska avgöras i Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".