Lisa Marklund bär sin utvisningshotade fosterdotter Maria Gevokiyan på en manifestationen i Piteå i maj 2014. Foto: Hjalmar Lindberg/ Sveriges Radio.
Lisa Marklund är fostermamma till utvisningshotade Maria Gevokiyan. Foto: Hjalmar Lindberg /Sveriges Radio

Protest till stöd för utvisningshotade Maria

"Det är så groteskt att man tror inte det är sant"
1:25 min

Idag klockan 13 kommer det att hållas manifestationer på flera håll i landet för att ge sitt stöd till den utvisningshotade snart treåriga Maria Gevokiyan, som bor i Blåsmark utanför Piteå i ett familjehem.

Fallet med snart 3- åriga utvisningshotade Maria Gevokiyan som bor i familjehem i Blåsmark utanför Piteå engagerar många. I dag kommer det att hållas manifestationer på flera platser i Sverige , bland annat för att visa att de anser att beslutet strider mot FNs barnkonvention.

Maria har bott Blåsmark bott hela sitt liv, sedan hon var sju dagar gammal. Hennes biologiska föräldrar har inte kunnat ta hand om henne, men nu hotas Maria med utvisning tillsammans med sina biologiska föräldrar och sin bror.

För att visa Maria sitt stöd och för att få Migrationsverket och Migrationsdomstolen att ändra sitt beslut hålls manifestationer i bland annat Piteå, Luleå, Boden, Umeå, Byske, Helsinborg, Gällivare, Östersund och i Stockholm på Medborgarplatsen där Anna Lundgren är med och arrangerar.

– Vi gör det för att vi känner att frågan behöver uppmärksammas, säger hon.

Lollo B Eriksson tänker delta i manifestationen i Gällivare.

– Vi ska protestera mot systemet. Det är så groteskt att man tror inte det är sant, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".