Hästcentrum i Boden. Foto: Roger Kvarnström/Sveriges Radio.
Hästcentrum i Boden. Foto: Roger Kvarnström/Sveriges Radio.

Bodens kommun får inte uppskov i ärendet Hästcentrum

Senast i dag måste Bodens kommun svara förvaltningsrätten i ärendet Hästcentrum. 

Det var i oktober 2014 som förvaltningsrätten tillfälligt stoppade Bodens kommuns beslut att ta över en del av ansvaret för projektet Hästcentrum och att erbjuda veterinärer att hyra in sig i de utrustade lokalerna.

Bakgrunden är att en företrädare för en privat hästklinik i Boden överklagat kommunens beslut att ta över ansvar i Hästcentrum.

Bodens kommunchef har under senaste tiden haft samtal med personen som överklagat och planerar också en ny överenskommelse med den befintliga hyresgästen och ville därför skjuta upp svaret en månad. Det gick inte förvaltningsrätten med på utan kräver svar senast 22 januari som planerat.

– Vi ville få förlängd tid för att yttra oss till förvaltningsrätten för att ha tid att diskutera med de båda parterna; dels den som överklagat, dels hyresgästen Norrbottens Hästklinik. Om nåt blivit fel vill vi rätta till det, förklarar kommunchefen i Boden, Anders Sandberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".