Catharina Liljeholm, socialchef Bodens kommun, och distriktssköterskan Berit Ekervhén. Foton: Carin Sjöblom/Sveriges Radio.
Catharina Liljeholm, socialchef Bodens kommun, och distriktssköterskan Berit Ekervhén. Foton: Carin Sjöblom/Sveriges Radio.

Sjuksköterskor i Boden kan stanna efter samtal med kommunen

Bodens socialchef Catharina Liljeholm: Vi påskyndar lokalfrågan
5:17 min

De tolv distriktssköterskor som hotat säga upp sig har i dag fört samtal med Bodens kommun om deras krav. 

I dag hade 12 av distriktssköterskorna inom Boden kommuns hemsjukvård hotat att säga upp sig för att de var missnöjda med sina villkor och arbetsmiljön.

Men nu så har gruppen, åtminstone tillfälligt, tagit tillbaka sitt hot och det i väntan på den förhandling som är uppskjuten till i morgon eftermiddag.

– Högst på deras lista är att få en lokal där de kan sitta nära varandra och planera. Det kommer vi att påskynda. De ska fundera till i morgon och jag ska gå till kommunledningen och diskutera lokalfrågan, säger socialchefen Catharina Liljeholm till P4 Norrbotten. 

Vad som händer med deras krav på högre löner, fler sköterskor i vården och mindre begränsade semesterperioder kan hon inte ge något klart svar på.

Distriktssköterskan Berit Ekervhén är fåordig. 

– Vi har fått ett bud och ska fundera till klockan ett i morgon, säger hon.

Socialchefen ska också träffa de övriga sköterskorna senare. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".