Carin Bergdahl gjorde comback står mellan Elin Gran och Sara Nordström. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
1 av 2
Carin Bergdahl gjorde comback står mellan Elin Gran och Sara Nordström. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
Rekordpublik 1011 personer på toppmöte mellan Boden handboll och Kristianstad. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio
2 av 2
Rekordpublik 1011 personer på toppmöte mellan Boden handboll och Kristianstad. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio

Förlust i toppmötet för Boden handboll

Carin Bergdahl: Surt med förlust men jättekul att vara tillbaka
1:30 min

Serieledarna Kristianstad blev ett för svårt motstånd för andraplacerade Boden. Hemmalaget var hela tiden nära men förlorade tillslut med 21-23.

Redan inför matchen överraskade ett namn i Bodens laguppställning, Carin Bergdahl var spelklar efter mammaledighet och med kvarten kvar att spela kom hon in och gjorde mål i sitt första byte.
– Ja det var ju fantastiskt, det var jättekul, jag vet inte riktigt vad jag tänkte men det gick ju bra, skrattar Carin Bergdahl.

Hon är mycket glad över att vara tillbaka, hon gör ingen hemlighet av att hon  har saknat sitt lag. Det var helheten av att vara tillbaka som var roligast.
– Känna publiken, känna musiken, att få vara en del av laget igen, det har jag saknat, berättar Carin Bergdahl. 

Boden kom igång mycket bra i matchens inledning, mycket tack vare ett bländande spel i Bodenmålet av Viktoriia Polshikova. Men efter halva första halvlek hade serieledarna ställt in sitt skytte och kunde sätta stor press på Boden.

I mitten av första halvlek tog Kristianstad kommandot i matchen och satte stopp för Bodens målskytte. Under första halvlekens andra kvart gjorde Boden bara två mål under närmare femton minuter. Den målsnåla första perioden slutade 9-13 till gästerna Kristianstad.

Boden kommer in i andra halvlek med en hög energi och överraskar Kristianstad. Boden hinner ta i kapp försprånget innan Kristianstad får upp farten. Inför slutminuterna håller Kristianstad det retliga avståndet om tre mål.

Matchen sågs av rekordpublik i Boden, 1 011 personer var på toppmötet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".