Alexander Majorov. Foto: TT Nyhetsbyrån
Alexander Majorov. Foto: TT Nyhetsbyrån
Konståknings-EM

Majorov inför EM-starten i dag: Den stickande känslan är kvar

"Jag älskar att vara tillbaka"
5:10 min

Smärtan i hälsenan är kvar och han har inte tävlat på hela säsongen. Men Alexander Majorov tänker tävla i EM i konståkning i dag, trots allt.

Under onsdagen avgörs herrarnas korta program i EM. Där finns Alexander Majorov med, trots hälsenerupturen och smärtan som fortfarande är kvar. Även om det inte gör lika ont som för några veckor sedan.

– Inte lika mycket, men det gör fortfarande ont. Förut högg det till som en stöt i kroppen och man orkade inte ens stå upp efterå. Den stickande känslan är kvar men den går över fortare, nu har jag ont i 10-15 sekunder efter hoppen. Det är i trippel axeln det gör ont, säger Alexander Majorov.

– Det är på bättringsvägen, det är nog bra för att tävla. Jag har tagit beslutet att komma hit och det är rätt beslut. Jag älskar att vara tillbaka, säger Alexander Majorov på plats i Globen inför dagens inledande korta program..

Men för bara några veckor sedan trodde han att karriären var över.

– I slutet av november och början på december så tänkte jag att det här inte blir bra, det blir inte bättre. Jag försökte göra en enkel axel. Det gick inte. Det gjorde så himla ont.

Men med hjälp av stötvågsbehandling så försvann smärtan allt mer. Den benhandling han var skeptisk till hyllar han nu.

– Jag ville testa allt men jag var lite skeptisk. Så märkte jag att jag kände lite skillnad och undrade om jag inbillade mig. Men det var inte så, det blev bättre. Jag har märkt enorma framsteg. Det har gett resultat och jag ska fortsätta med behandlingen när jag kommer hem, säger han.

Han kan fortfarande inte göra sitt kvadrupel-hopp, vilket innebär att han sänkt sina förväntningar inför EM.

– Medalj var målet i juni månad. Men nu får jag gå några steg tillbaka och hoppas på topp-10, säger Alexander Majorov.

Trots att det fortfararande gör ont i hälsenan och att han fortfarande är under behandling så tror han inte att han riskerar något genom att tävla i EM.

– Det tror jag inte. Ingen vet, jag vet inte. Det bör inte vara någon fara. Men risken är bara att man inte kommer där man vill, det är enda risken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".