Filip Lundgren. Foto: Amanda Jonsson.
Filip Lundgren. Foto: Amanda Jonsson.
Veckans färsking vecka 6 2015

Filip Lundgren förvaltar en norrbottnisk poptradition

Veckans färsking, Är det du med Filip Lundgren från Piteå, förvaltar det norrländska popsoundet som både Magnus Ekelund, Mattias Alkberg och Hurula satt på den musikaliska kartan i Sverige.

Låten är den första singeln från Filips kommande fullängdare Där inget annat finns som släpps senare i vår. Skivan är producerad av Magnus Ekelund och Stefan N Sundström, och visst hör man att Ekelund har haft ett finger med i produktionen och även är en stor inspirationskälla för Filip.

Musiken rymmer tydliga influenser från vistraditionen som levereras på ett ungt, punkigt och energiskt sätt. Texten till Är det du är en rak, härligt tonårsnaiv kärleksförklaring som Filip levererar med en intressant, unik frasering som kan komma att bli hans signum.

Låten släpptes som singel den 28 januari och har redan fått uppmärksamhet och  fina recensioner på många musikbloggar i Sverige. Den har potential att bli en hit och vi på P4 Norrbotten stämmer in i bloggarnas hyllningskör: Vi ser fram emot att höra mer från Filip Lundgren.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Relaterat

Mer om Veckans färsking

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".