Ferruforms VD Jan Trolleberg håller presskonferens. Foto: Samed Salman/Sveriges Radio
Ferruforms VD Jan Trolleberg håller presskonferens. Foto: Samed Salman/Sveriges Radio

Opåverkade leveranser efter industribranden

"Kommer ha jättemycket aktiviteter för att återställa normalläget"
1:23 min

Trots den omfattande branden, som natten mot måndag slog ut en del av produktionen, räknar Ferruform i Luleå med att kunna fortsätta leverera lastbilsdelar till Scania som vanligt.

På tisdagseftermiddagen höll Ferruforms VD Jan Trolleberg en presskonferens. Han säger att i en vecka framåt kan företaget fortsätta att leverera. Men innan början av nästa vecka måste företaget hittat någon annan som kan utföra ytbehandling.

Det är ett pågående arbete att hitta en tillfällig lösning. Men trots att ytbehandling nu inte kommer att kunna ske på Ferruform kommer alla anställda få andra arbetsuppgifter och jobba kvar.

Efter gårdagens stora industribrand i Luleå berättar nu VD:n på företaget att målet är att återuppta produktionen. Men det är omfattande skador och kommer att ta cirka ett halvår att ta att återställa produktionslokalerna för tvärbalkar.

Jan Trolleberg vill i nuläget inte gå in på vad branden har kostat företaget, varken hur mycket produktionsstoppet kostat eller de materiella skadorna.

Jan Trolleberg kan också informera att polisen inte misstänker något brott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".