Fredrik Hed, vd på Yamaha center i Luleå.
Fredrik Hed, vd på Yamaha center i Luleå. Foto: Nils Eklund/Sveriges Radio.

Rekordförsäljning av snöskotrar

"Folk i alla åldrar"
1:49 min

Försäljningen av nya snöskotrar slår nya rekord på sina håll i Norrbottens län. Efter den senaste tidens rikliga snöfall tror också många snöskoterförsäljare att efterfrågan kommer att hålla i sig.

– Snöskoterförsäljningen har ökat med cirka 30 procent hittills och nu när det har snöat så mycket tror jag att försäljningen kommer att fortsätta öka, säger Fredrik Hed, vd för Yamaha Center i Luleå.

Bara under det senaste halvåret har hans butik sålt 200 nya snöskotrar. Men det är inte bara vid kusten som snöskoterförsäljningen slår nya rekord utan även i inlandet har försäljningen på vissa håll gått kanonbra.

Kjell Sundström som säljer snöskotrar i Laisvall, cirka fyra mil nordväst om Arjeplog, har under samma tid sålt närmare 125 snöskotrar.

– Skoterförsäljningen går riktigt bra. Vi ser en ökning med cirka 10-15 procent och det är folk i alla åldrar som vill köpa nya snöskotrar, säger Kjell Sundström.

Det är framför allt sportmaskiner som efterfrågas eftersom det har blivit allt mer populärt att köra i lössnö och många av kunderna kommer från Norge.

– Mellan 35-40 procent av alla våra kunder kommer från Norge och det är jättebra för oss. Jag tror även att försäljningen av nya snöskotrar kommer att hålla i sig och det på grund av all snö vi har fått den senaste tiden, säger Kjell Sundström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".