Skolbarn flydde övertänd buss

En linjebuss i Leipojärvi tog eld vid 16-tiden på måndagen. Busschauffören lyckades evakuera bussen och ingen har kommit till skada, skriver Norrbottenskuriren.

Det var i taket som det först började ryka, uppger polisen. Bussen körde på E10 mellan Leipojärvi och Hakkas, cirka tre mil söder om Gällivare.

– Busschauffören visade stor rådighet. Han svängde in på en parkeringsplats och lät evakuera bussen, berättar insatsledare Niklas Östman från räddningstjänsten i Gällivare till Norrbottenskuriren.

På bussen befann sig åtta skolbarn. Busslinjen var tidigare en skolskjutslinje men har gjorts om till allmän linje, säger Kenneth Johansson som är VD för Länstrafiken Norrbotten.

Explosionsljud gjorde att räddningsinsatsen drog ut på tiden, det visade sig vara bussens däck som smällt av värmen från branden. Det blev stopp i båda riktningarna på E10, vid 18-tiden återgick trafiken till det normala. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".