Isdjuret (bäver) i Stadsparken i Luleå, med stadshuset i bakgrunden och statyn Poseidon på avenyn i Göteborg med Göteborgs konstmuseum. Foton: Carin Sjöblom/Sveriges Radio och Fredrik Persson/TT.
Isdjuret i Stadsparken i Luleå, med stadshuset i bakgrunden och statyn Poseidon på avenyn i Göteborg med Göteborgs konstmuseum. Foton: Carin Sjöblom/Sveriges Radio och Fredrik Persson/TT.

Fler direktflyg Luleå–Göteborg

Nu utökas flygtrafiken mellan Luleå och Göteborg.

Satsningen är enligt Swedavia och Luleå airport ett svar på den stora efterfrågan som finns på resor mellan de två regionerna.

I december (2014) startade Sas flygningar mellan Luleå och Göteborg för första gången. Då med en avgång på söndagar i vardera riktning. Intresset har varit stort och nu ökar flygbolaget antalet avgångar till fem i veckan.

Den utökade tidtabellen börjar gälla den 8 april.

Flygningarna kommer ske på måndagar, onsdagar, torsdagar, fredagar och söndagar. Flygplanet som kommer trafikera sträckan är en Boeing 737.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".