Thomas "Bulan" Berglund coachar Brynäs. Foto: Robert Granström/TT.
1 av 2
Thomas "Bulan" Berglund coachar Brynäs. Foto: Robert Granström/TT.
Petter Nilsson och Thomas "Bulan" Berglund coachar Brynäs. Foto: Mats Åstrand/TT.
2 av 2
Petter Nilsson och Thomas "Bulan" Berglund coachar Brynäs. Foto: Mats Åstrand/TT.
Ishockey – SHL

Bulan: Brynäs blir att räkna med

"Vi kommer bli bättre och bättre"
1:29 min

Den förre Luleå hockey-profilen Thomas "Bulan" Berglund har fått till uppgift att rädda kvar Brynäs i SHL. Och spelarna har tagit åt sig av det han vill förändra, säger han.

Han presenterades som ny Brynästränare den 19 januari i år och det har varit mycket att ta tag i den första tiden, berättar han. Och resultatmässigt är trenden positiv. 

Innan landslagsuppehållet blev det vinst mot Frölunda och igår mot Skellefteå blev det en poäng efter straffavgörande.

– Vi hinner förmedla det sätt vi vill spela hockey på, men vi kommer hela tiden att bli bättre. Brynäs kommer vara ett lag man kan räkna med i slutet av säsongen, säger Thomas Berglund.

Han framhåller gärna att de jobbar som ett team med laget. Tillsammans med bland andra Petter Nilsson jobbar de med mer skridskoåkning, lite hårdare press och ett agressivare spel i försvarszonen.

Nästa fredag möts Luleå hockey och Brynäs för första gången efter att Thomas "Bulan" Berglund och Petter Nilsson tog över Gävlelaget.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".