Ronny Lindqvist
Ronny Lindqvist, ägare av Nya Maskin & Fritid i Arvidsjaur. Foto: Beatrice Karlsson/Sveriges Radio.

Lagret på snöskotrar töms

"Det ska bli roligt att sälja slut på allt"
1:48 min

Att tömma lagret på begagnade snöskotrar är inte det lättaste. Men nu efter all snö som har kommit har efterfrågan ökat runt om i länet.

– Jag tror nog att nästan alla snöskoterförsäljare har svårt att tömma sina lager, men i år ser det positivt ut så det ska bli roligt att sälja slut på allt, säger Ronny Lindqvist, ägare av Nya Maskin & Fritid i Arvidsjaur.

Som vi tidigare berättat så har försäljningen av nya snöskotrar slagit nya rekord på sina håll i länet, men även efterfrågan på begagnade snöskotrar är stor i många av länets snöskoteraffärer.

En som planerar att köpa en nyare begagnad snöskoter är Johan Granström från Arvidsjaur.

– Jag och min fru funderar på att byta till en längre snöskoter, så att vi lättare kan ta oss fram i snödjupet, säger Johan Granström.

Men intresset av att köpa begagnade snöskotrar är inte bara stort bland ortsbor utan även hos de som bor i grannkommunerna och vid kusten.

– Det har ju varit dåligt med snö vid kusten fram tills nu och det har gjort att många kustbor har åkt hit för att köra snöskoter och då passar många även på att titta på både nya och begagnade snöskotrar, säger Ronny Lindqvist.

Under tidigare år har Ronny haft ett lager på 5-10 begagnade snöskotrar när skotersäsongen är över, men i år kan bli första gången att han tömmer lagret.

– Det skulle vara roligt att få tömma lagret och börja om på ruta ett nästa säsong, säger Ronny Lindqvist.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".