Kalle Gracias och Kevin Mukuri. Foto: Anthony Skaff. Montage: Sveriges Radio
Kalle Gracias och Kevin Mukuri. Foto: Anthony Skaff. Montage: Sveriges Radio

Belle Boy och Kalle Gracias gör musik för allas lika värde

Ett tiotal av Sveriges rising stars inom hiphop har spelat in en singel med video. På singeln #sammahimmel berättar de om sina vitt skilda liv. Med låten vill de visa att vi alla är lika oavsett bakgrund, hudfärg eller klass.

Två av de medverkande är alltså från Norrbotten. Kalle Gracias vers är som brevet från Amerika, fastän skrivet 2014. Han rappar om flytten från hans älskade Piteå till Stockholm. 

Kevin Mukuri (Belle Boy) kom till Luleå från Kamerun men bor idag Stockholm där han läser på Tillskärarakademin. Han medverkar på #sammahimmel där han rappar om sitt liv och sin uppväxt i Luleå. Han har t ex designat jackorna i videon.

Så beskrivs projektet #sammahimmel

Vi är ett gäng unga musiker, producenter, vänner och företag som delar grundvärderingen att vi alla bor under samma himmel. Vi vill visa hur enkelt det är att ha kul ihop, oavsett vem du är, var du bor och var du kommer ifrån.
Mer om projektet (öppnas i nytt fönster).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista