Luggsliten bäver i Luleå stadspark, värmen sliter. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio
Luggsliten bäver i Luleå stadspark, värmen sliter. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio

Räddningsinsats för bävern i Luleås stadspark

Hans Englund: Vi har lappat det vi kan
1:16 min

Det populära isdjuret i stadsparken har haft det tufft den senaste tiden på grund av blidvädret. Delar av isbävern har smält och nu när det är minusgrader igen har den lagats provisoriskt.

– Vi har lappat det vi kan, den har fått nya tänder och ett nytt öga. Vi får se om vi hinner få på den lite färg också säger skaparen av bävern Hans Englund på park- och naturavdelningen på Luleå kommun.

Men det ser ut att bli en kort tid för årets isdjur, nu ska det vara minusgrader över helgen men sedan säger prognosen att det ska bli plusgrader igen och då kan det bli svårt att hålla den vid liv. Och för konstnären känns det bittert att vädret ställer till det efter allt arbete som lagts ner.

– Det blir väl som förra året en kort tid. Det här är inte kul för helst vill man att de ska vara några månader, säger Hans Englund.

Den påbörjade lilla bävern som är tänkt att vara sällskap till den stora håller också på att tina bort och det är osäkert om den kommer på plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".