Charlotte Kalla
Charlotte Kalla. Foto: TT Nyhetsbyrån

Charlotte Kalla övertygade inför VM

Peter Sundkvist: Man behöver inte tveka på Kallas form idag.
3:39 min

Charlotte Kalla kom med bästa tänkbara besked inför skid VM i Falun idag då hon övertygande vann 10 km i fri stil då världscupen avgjordes i Östersund nu idag.

Varken Therese Johaug eller Marit Bjørgen eller någon annan i världseliten hade en chans att hänga med i Kallas tempo.

Charlotte Kalla sade sig innan dagens körning vara osäker på formen inför det sista loppet inför VM i Falun som inleds på torsdag. Men hon fick ett besked som knappast kunde ha varit mer positivt och hon gav sannerligen de norska VM-favoriterna något att tänka på.

Marit Bjørgen blev tvåa, men var hela 36 sekunder efter. Therese Johaug kom trea, 53 sekunder bakom den för dagen suveräna Charlotte Kalla. 

– Det här är en speciell dag. Det är på dagen fem år sedan jag vann OS-guld i Vancouver och det är på dagen ett år sedan vi vann stafetten i Sotji. Det är länge sedan jag fick kliva högst upp på prispallen så det här känns riktigt skönt, sade Charlotte Kalla i SVT:s sändning.

– Jag trivs på de här banorna, jag har bott i Östersund i fyra år så terrängen är bekant, sade Charlotte Kalla. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".