Emil Öhman. Foto: Marcus Nilsson/Sveriges Radio.
1 av 3
Emil Öhman. Foto: Marcus Nilsson/Sveriges Radio.
Elina Öhman. Foto: Marcus Nilsson/Sveriges Radio.
2 av 3
Elina Öhman. Foto: Marcus Nilsson/Sveriges Radio.
Tobias Eklund, Älvsbyns MS. Foto: Marcus Nilsson/Sveriges Radio.
3 av 3
Tobias Eklund, Älvsbyns MS. Foto: Marcus Nilsson/Sveriges Radio.

Emil Öhman avslutar karriären med VM på hemmaplan

"Det är stort"
0:18 min

Emil Öhman får chansen att avsluta karriären med en VM-framgång på hemmaplan. Det står klart sedan Älvsbyn tagit över skotercross-VM i vår. 

Möt Emil Öhman i ett reportage om hans karriär och varför han lägger av efter säsongen cirka 10.35 i P4 Norrbotten i dag

Nu står det klart att det blir Älvsbyn MS som kommer arrangera skotercross-VM efter att finska Tuuri dragit sig ur. VM ska avgöras den 21 mars och tävlingsansvarig för VM, Tobias Eklund kände ett ansvar att ta över mästerskapen trots den korta tiden för förberedelser.

– Det skulle vara tråkigt om det inte skulle bli något VM. Då måste man gå till hemmaklubben och fundera. Det är väldigt kort om tid, vi har fem veckor på oss men jag tror att det kommer att bli suveränt bra, säger Tobias Eklund.

Ett av de stora hemmahoppen blir regerande världsmästarinnan Elina Öhman, som har målet klart.

– Det är såklart att vinna och visa hemmapubliken. Det känns speciellt att få chansen att försvara det på hemmaplan, säger Älvsbyföraren.

En annan hemmafavorit är Emil Öhman, tvåfaldig världsmästare som nu gör sin sista säsong.

– Jag tänkte "fasen, ska det inte bli nånting nu sista året, då har jag ju ingen mer chans". Att Älvsbyn gick in och tog på sig det känns stort, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".