Vildmarkens kock 2015. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.
Vildmarkens kock 2015. Foto: David Zimmer/Sveriges Radio.

Utmaning att laga mat över öppen eld

Deltagaren Elias Agerhem: Lita aldrig på elden
6:22 min

Gymnasieelever från Stockholm i söder till Boden i norr har idag mätt sina kockkunskaper i Vildmarkens kocktävling på Ängesholmen strax utanför Boden.

Det handlar om kanske Sveriges mest exotiska kocktävling.

Sex lag har över öppen eld fått laga till två varmrätter, en med lax och en med vildsvin som huvudingrediens.

Rätterna har sedan bedömts av en jury där kändiskocken Gustav Trägårdh varit ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".