June Pedersen i Piteå IF. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
1 av 2
June Pedersen i Piteå IF. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
Pauline Hammarlund i Piteå IF. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Pauline Hammarlund i Piteå IF. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.

Piteå revanscherade med två frisparksmål från mittlinjen

June Pedersen: Tänker inte be om ursäkt för det
3:08 min

Piteå överraskade när de på hemmaplan vann över Göteborg med hela 4-0 i söndagens Damallsvenska möte.

Till synes var spelet i matchen mycket jämnt men Piteå drog ifrån i målprotokollet, inte minst tack vare June Pedersens två frisparkar från mittlinjen som gick i mål. Det ena från omkring 60 meter som gick över alla spelare som skulle nicka samt Göteborgmålvaktens fingertoppar till 1-0.

Det skulle inte räcka med det, kvarten senare hade Hanna Pettersson snyggt framspelad rullat in 2-0 och June Pedersen skulle slå en ny frispark. Denna gång låg bollen omkring 50 meter från mållinjen och Piteåbacken gjorde 3-0.

– Jag har aldrig gjort så där förut, inte rakt i, säger en glad June Pedersen om sina mål efter matchen.

Det var två mål som naturligtvis var tänkt att resultera i mål men June Pedersen förväntade sig inte att bollarna skulle gå rakt i mål.

Piteås målskytte avslutades med fem minuter kvar att spela när Pauline Hammarlund krigade in 4-0. Ett slutresultat som hon inte riktigt väntat sig.

– Nej, men det var en riktig revansch från Linköpingsförlusten, säger Pauline Hammarlund och hänvisar till 0-5 förlusten på bortaplan i onsdags.

Inför matchen låg Göteborg och Piteå på samma poäng i tabellen och sett till spelbilden var lagen också så jämna. Efter Piteås seger gick nu Piteå om Göteborg och ligger fyra, en poäng bakom trean i en haltande tabell.

Notabelt från matchen är också att Piteåspelaren Ronja Aronsson, bland annat aktuell som guldmedaljör med U19-landslaget, fick kliva av matchen med en befarad skada. Hon klev av redan efter tjugo minuter efter en smäll i ryggen. Enligt uppgift har hon för säkerhets skull åkt till sjukhus för att kolla upp sin rygg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".