Förbundskaptenen hyllar Luleå Hockey

4:29 min

Damkronornas förbudskapten Leif Boork är just nu på besök i Norrbotten för att titta närmare på den stora satsning som Luleå Hockey/MSSK gör den här säsongen.

Leif Boork hyllar den satsning som just nu görs på damhockeyn i Norrbotten i och med att MSSK Piteå blivit Luleå Hockey/MSSK .

-- Väldigt positivt. Det jag är mest glad över är att det är hela klubben står bakom och att det inte är någon lokal satsning i damsektionen utan hela föreningen som satsar med allt vad det innebär. Det vill verkligen göra det på riktigt, säger Boork.

Att damhockey i och med det får bättre förutsättningar med bland annat träningsmöjligheter, eget gym, tillgång till spetskompetens är bra och utvecklande och kommer föra damhockeyn i Sverige framåt och på sikt närmare de internationella giganterna USA och Kanada menar Leif Boork

-- Det är precis det som varit problemet i svensk damhockey. Det har varit enkla förhållanden och liten ekonomi. Kan vi få mer professionella förutsättningar tror jag det är många spelare som kan ta stora steg i sin karriär och det blir både klubbarna och landslaget bättre av.