Landstinget vill öka takten på miljöarbetet

2:36 min

Idag inleds Hållbarhetsveckan där landstinget är en av flera deltagande arrangörer i Norrbotten. Miljöarbetet är också något som dagligen pågår vid de olika vårdinrättningarna runt om i länet.

Vid sjukhusen och hälsocentralerna runt om i Norrbotten pågår ett dagligt arbete och även om det finns endel kvar att göra så är man miljömedvetna vid länets sjukhus och hälsocentraler.

Det menar iallafall landstingets miljösamordnare Nina Myrestam, som ändå medger att det alltid finns utrymme för förbättringar och att det finns jättemycket kvar att göra på alla fronter.

– Jag skulle exempelvis vilja att det sorterades matavfall i Kiruna och Gällivare, men att det inte görs idag beror inte på landstinget utan på att de inte har matavfallshantering i de kommunerna, och det skulle vara roligt att få till, säger Nina Myrestam.

Landstinget säger sig värna om ett långsiktigt hållbart arbete och är därför en av flera arrangörer i länet som deltar i SEE - socialt, ekonomisk och ekologisk - Hållbarhetsveckan som inleds nu idag (14 september).