Lulebo, försäljning av fastigheter.
Lulebo fortsätter att sälja ut fastigheter. Denna gång handlar det om 1400 lägenheter i Luleå och Råneå. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio

Till salu: 1400 lägenheter

1:32 min

Det kommunala bostadsbolaget Lulebo har nu presenterat vilka 1400 lägenheter som står på tur att säljas ut, men vem eller vilka som ska köpa dem är oklart.


Sedan tidigare har Lulebo sålt 1600 lägenheter och med den kommande försäljningen har Lulebo sålt de 3000 lägenheter de fått i uppdrag att sälja.

I nuläget är det inte klart vem eller vilka som är köpare:

- Förhoppningen var att det skulle vara klart till årsskiftet men det kommer nog att dröja till i början av nästa år innan det är klart, säger Emma Engelmark (S) styrelseordförande i Lulebo.

Om det blir en eller flera som köper är inte klart.

Vid den förra försäljningen när 1600 lägenheter såldes köpte Rikshem alla.

Det Emma Engelmark hoppas är att det är ett stort intresse och att det är intressenter som vill förvalta hyresrätter långsiktigt.

När Lulebo gör sig av med 3000 lägenheter innebär det också personalneddragningar, men vilken omfattning det blir är inte klart.

- Naturligtvis påverkar det organisationen. Vi är för stora till så många fastigheter vi har, säger Emma Engelmark (S) styrelseordförande i Lulebo.

De pengar som bolaget får in genom försäljningen ska gå till att bygga nya bostäder.

Bland annat är det klart att 565 lägenheter ska byggas de närmaste åren.

Det handlar om nybyggnationer på Kallkällan, Björkskatan, Bergnäset, Mjölkudden, Stadsön och i Råneå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista