Sofia Jannok med affischen Snölejoninna.
1 av 3
Sofia Jannok med affischen Snölejoninna.
Sofia Jannok. Foto: Andreas Nilsson.
2 av 3
Sofia Jannok. Foto: Andreas Nilsson.
Omslaget till Sofia Jannoks senaste skiva.
3 av 3
Omslaget till Sofia Jannoks senaste skiva.

Artisten Sofia Jannok ställer upp för Världens barn

Sofia Jannok har som så många andra reagerat på det som nu händer i vår omvärld. Därför vill hon försöka dra sitt strå till stacken och engagera sig för att fler ska öppna ögonen. Hon gör det genom att bidra med en auktion till förmån för Världens barn.

Sofia Jannok är en etablerad artist, med stark samisk profil.

När vi frågade henne varför hon ville vara med och ställa upp för Världens barn svarade hon:

“Jag har lyckan och turen att leva i ett land där fred råder. Att mötas av bilder världen över där människor flyr för sina liv, lämnar det de älskar mest i hopp om överlevnad, berör mig på djupet. Det är ingen skillnad på oss, vi är alla människor.

Att lämna mitt älskade Sápmi och skiljas från dem jag älskar skulle vara en kniv i hjärtat. Så måste det kännas för alla dessa människor som flyr. Dessutom flyr de för sina blotta liv, från våld och förintelse.

Vad tusan, är det något jag kan göra, så vill jag göra det! Om inte allt - så i alla fall något för att visa medmänsklighet: öppna ögonen, välkomna våra medmänniskor till en tryggare plats, skänka pengar till de organisationer som är på plats, rota fram vinterkläder jag har till övers för dem som ska möta vintern här uppe. Eller bidra till en auktion där vi tillsammans samlar in pengar.

Jag signerar en LP eller CD och en specialdesignad Snölejoninna-affisch till högstbjudande. Den som bjuder mest får även ett samtal från mig på telefonen där jag jojkar en utvald jojk rakt i ditt öra. Kom igen, bjud på, det är för Världens barn!”

I auktionen erbjuds ni:

  • En signerad LP eller CD
  • En signerad poster “Snölejoninna” (limitied edition, design av Marc Strömberg)
  • En jojk i luren. Det vill säga att Sofia Jannok ringer upp vinnaren och jojkar något utvalt i dennes öra. 

Klicka här: Här hittar du auktionen på Tradera

Auktionen pågår till 2 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".