Tanken med föreläsningen är att uppmärksamma ett viktigt ämne. Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Marc Femenia/TT
Tanken med föreläsningen är att uppmärksamma ett viktigt ämne. Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Marc Femenia/TT

Föreläsning om prostitution och människohandel

3:21 min

Kvinnojouren Iris och Tjejjouren Luleå arrangerar ikväll, onsdag, en föreläsning om prostitution och människohandel för sexuella ändamål.

– Vi vill belysa vad som händer med en kvinna som blivit utsatt, men också hur polisen arbetar med det här, säger Mildred Hedberg som jobbar med kvinnojouren i Luleå.

– Det här är ju kvinnor som vi möter. Och det är mycket traumatiska upplevelser vi får höra om.

En av föreläsarna är en kvinna som vill vara anonym. Hon har själv erfarenheter av att bli utnyttjad i prostitution.

– Det är svårt att berätta om det. Men jag tycker att det är viktigt att myndigheter samarbetar bättre, att kvinnor som är och har varit i prostitution får skydd när de behöver det.

Föreläsningen tar plats på Hotell Savoy i Luleå. Den andra personen som föreläser är Kajsa Wahlberg, poliskommissarie, som har jobbat med dessa frågor både nationellt och internationellt.

Lyssna på klippet för att höra mer om hur kvinnojouren jobbar och hur det är att vara i den utsatta situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista