Niclas Wallin och Tomas Holmström. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder och Roger Schederin/TT.
1 av 2
Niclas Wallin och Tomas Holmström. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder och Roger Schederin/TT.

Trots krisen har inte Holmström och Wallin kallats in som mentorer

I eftermiddag spelar guldsatsande Luleå hockey ännu en match i SHL. Laget ligger just nu på elfte plats i tabellen efter sjutton omgångar, tangerat bottenrekord under de senaste tio åren. Men ledningen har inte tagit hjälp av de supermentorer som klubben presenterade för ett år sedan.

Luleå hockey knöt för ett drygt år sedan till sig Stanley cup-vinnarna Thomas Holmström och Niclas Wallin. De skulle fungera som mentorer för A-laget, framförallt för de unga spelarna.

Men ingen av dem har kallats in i höst, trots att säsongen börjat uselt för klubben.

– De har inte varit inne för rådgivning, säger assisterande tränaren Anders Burström.

Varför inte?

– Det är ingenting jag kan svara på just nu, det får du fråga på högre instans.

Skulle du vilja att ni tog in dem?

– Jag skulle göra vad som helst i dagsläget. Vi brinner starkt för klubben. Jag har varit här hela mitt liv och mår inte bra när vi inte presterar som vi önskar. Alla bra sätt att vända vår dåliga trend är positiva i det här läget, skulle det hjälpa oss tar jag det alla dagar i veckan, säger Anders Burström.

Laget ligger just nu på en elfte placering i tabellen, samma placering som efter 17 omgångar som säsongen 2008/2009.

– Det är inga muntra siffror, men det är fakta som det ser ut nu, säger Anders Burström.

I förrgår förlorade Luleå borta mot SHL-nykomlingen Malmö med siffrorna 1-5. I dag är det ny match, nu på hemmaplan mot HV 71 och frågan är vad publiken kan vänta sig.

– Man kan vänta sig ett desperat Luleå hockey. 22 man som gör allt för att vinna varje situation ute på banan, där man ser att vi som grupp gör allt för att vinna den matchen, utlovar Anders Burström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista