Stjärntätt när André Myhrer vann i Kåbdalis

1:14 min

Det har varit stjärntätt i helgen när stora delar av världseliten valde att tävla i Kåbdalis, då världscupen i Levi ställdes in. Bäst av alla var svenska André Myhrer, som vann söndagens tävling.

Det var tänkt att slalom världscupen skulle dragit igång under den gångna helgen i finska Levi, men arrangörerna var tvungna att ställa in på grund av snöbrist.

Det blev Kåbdalis stora lycka, då stora delar av världseliten istället valde att tävla i deras backe. 

– Tråkigt att Levi blev inställt. Jag har laddat för världscupspremiären länge nu, men Kåbdalis har gjort ett kanonjobb med att preparera banan. Perfekt att vi kunde köra här, säger André Myhrer.

Under lördagen körde han ur i andra åket, då vann landslagskollegan Mattias Hargin. Men under söndagen fick han sin revansch och tog hem segern.

Nu hoppas André Myhrer kunna prestera bättre än förra säsongen, som han tycker var misslyckad.

– Förra säsongen bytte jag utrustning. Det är alltid en omställning när man byter utrustning, men det börjar kännas bättre nu, säger han.

Förutom herrarna har även damerna åkt skidor i Kåbdalis. Konkurrensen var inte lika knivskarp som för herrarna, men hemmahoppet Ylva Stålnacke levererade. Under lördagens lopp vann hon och i söndagens lopp kom hon på andra plats.