John Henry. Foto: Pressbild.
John Henry. Foto: Pressbild.
Veckans färsking vecka 48 2015

Bluegrasscountry från Piteå

Färskinglåten Just blown away med Piteåbandet John Henry berättar en allvarlig historia om ett levnadsöde - med doft av blues och den norrbottniska glesbygdens kärvhet.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Bandet John Henry från Piteå levererar tidlös bluegrasscountry, som både andas den amerikanska söderns ”blues” och Norrbottens glesbygds kärvhet.

Låten Just blown away berättar en allvarlig historia om ett levnadsöde. Ett klassiskt grepp och tema inom genren, där både berättandet och skickligt framförande står i fokus.

Och kompetensen bakom instrumenten går inte att kringgå i denna konstellation. Mikael Bäckman, Jonas Nordqvist, Petter Olofsson, Theo Stocks och Ulrika Weinz är otroligt duktiga musiker.

Med nerv och känsla framför John Henry klassiker och egenskrivet material om död, längtan, lust med ena foten i mitten av förra århundrandet och den andra i nutid.

Den lyckade kombinationen att att blick framåt och samtidigt tillföra något nytt och fräsch gjorde att vi på P4 Norrbotten fastnat för John Henry och låten Just Blown Away.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".